Akkor sem kell lemondanod néhány édes falatról, ha keményen megdolgoztál a nyári alakodért. Ettől a poharas, hűs desszerttől nem kúsznak vissza a kilók.
Egy kis fagyi, palacsinta és sütike, ugye, még nem árthat? - általában így telik a nyár, aztán villámcsapásként jön a mardosó bűntudat, mert az új fürdőruhába mégis csak jó lenne beleférni. Mivel a nyarat nehéz elképzelni hűsítő édességek nélkül, érdemes olyan recept után nézni, mely nemcsak egészséges, de a bikininek sem az ellensége.
Ez a vegán mangó mousse könnyű és csábító, mégsem számít bűnözésnek, akár a diétád alatt is bátran fogyaszthatod. Ez a desszert csak természetes, növényi összetevőket tartalmaz, melyek javítják az emésztést, és segítenek a testsúly megőrzésében.
Ínycsiklandó mangóhab
Hozzávalók:
- 3 érett mangó
- 1 ½ csésze kókuszkrém
- 3 evőkanál agavé szirup
Az agavé szirup a Mexikóban őshonos agavé növényből kinyert természetes édesítőszer. Glikémiás indexe jóval alacsonyabb a finomított cukrokénál. A mézet is remekül lehet helyettesíteni vele. Bioboltokban kapható.
Elkészítés:
Hámozd meg az érett mangókat, és turmixgéppel készíts finom pépet belőlük. Öntsd egy mély tálba, add hozzá a kókuszkrémet, és habverővel vagy robotgéppel verd könnyű habbá a masszát.
Azután édesítsd meg a sziruppal, és adagold ki kis poharakba. Friss gyümölcsökkel vagy étcsokoládé-forgáccsal díszítsd, és néhány óráig hűtőben tárold, mielőtt tálalnád.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.