Nem a fogkrém a világ legdrágább dolga, viszont a bolti változat tele van olyan anyaggal, ami miatt érdemes inkább otthon elkészíteni.
A legtöbb termék számos vegyi anyagot, például mesterséges édesítőket, fluoridot, triklozánt, glicerint és nátrium-lauril-szulfátot tartalmaz. Ezeknek hosszútávon káros mellékhatásaik lehetnek, olyan apróságoktól kezdve, mint a fogak elszíneződése, egészen nagy problémákig, mint a szívbetegség vagy a rák kialakulási kockázatának növekedése.
Az alábbi receptet egy fogorvos, Dr. Mark Burhenne állította össze, és csak olyan anyagok találhatók benne, melyek természetesen tisztítanak, védik a fogakat, és akkor sincsenek rossz hatással a szervezetre, ha véletlenül lenyeled őket.
Hozzávalók:
8 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál szódabikarbóna
2 teáskanál sztíviapor
15-20 csepp borsmenta illóolaj
Keverd össze a sztíviát és a szódabikarbónát. Óvatosan olvaszd meg a kókuszolajat úgy, hogy folyékony legyen, de még ne meleg. Add hozzá a borsmenta illóolajat, majd alaposan keverd össze a száraz hozzávalókkal. Helyezd kis befőttesüvegbe vagy lezárható tégelybe, és használat előtt mártsd bele a fogkeféd, majd moss fogat a szokásos módon! Ha többen használjátok, érdemes mindenkiét külön tárolóba adagolni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.