Az idénygyümölcsökből készült pakolásokban az a legjobb, hogy szinte fillérekből kihozhatóak, teljesen természetesek, és még az illatuk is felülmúlhatatlan.
Nyár végén minden boltban és piacon lehet szilvát kapni, és már két-három nagyobb szemből kijön egy adag hidratáló arcpakolás.
Miért jó a szilvás krém?
A szilva gazdag antioxidánsokban és P-viatminban, csökkenti a gyulladást, és nyugtatja az érzékeny bőrt. A természetes kozmetikumok hívei hidratálókrémekbe és arcpakolásokba ajánlják, mert puhítja, táplálja és feszesíti a bőrt. A gyümölcs húsát a kozmetikai ipar is használja bőrkisimító, hidratáló hatóanyaga miatt.
Ráadásul a szilvás arcpakolás tényleg nem egy túlgondolt dolog, naygjából 10 perc alatt elkészítheted és felviheted, újabb 10 perc alatt pedig a hatását is kifejti, és az arcbőröd máris fiatalabbnak tűnik.
Szilvás arcpakolás
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb szem, teljesen érett szilva
- egy tojás fehérje
- pár csepp citromlé
A fehérjéből a citromlével verj habot, a szilvát pedig villával törd pépesre, majd óvatosan forgasd a habba. A masszát vidd fel az arcbőrre és a nyakra, és várj, amíg megszárad - akkor lesz jó, amikor azt érzed, hogy a bőröd picit húzódik alatta. Ekkor langyos vízzel öblítsd le az arcod.
Szilvás arctisztító pakolás
Hozzávalók:
- 2-3 szem nagyobb, teljesen érett szilva
- 3-4 evőkanálnyi zabpehely
- egy evőkanál méz
A zabpelyhet forrázd le, majd hagyd kihűlni - annyi vizet önts csak rá, hogy megduzzadjon, és sűrű massza legyen belőle. Keverj hozzá egy evőkanál mézet, majd a szilvákat pépesítsd össze egy villával, és ezt is add hozzá a masszához. Óvatosan vidd fel az arcbőrödre, és hagyd 10 percig hatni, majd finom, masszírozó mozdulatokkal mosd le az arcodról.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.